Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

tisdag 13 mars 2012

Igår

var vi och lämnade 2 små trollungar till  "föralltidhemmet" hos Amelia och hennes pojkvän. Grattis till ett hem småtroll och grattis till 2 livskamrater Amelia och Christoper. Vi hoppas få mail med ifo om småtrollen, men igår kväll fick M-H mess om att de hade gått ur transporterna och låg under sängen, de hade ätit och druckit och såg aningen busiga ut. Hoppas att missarna hittade lådan också :)

Missarna var äldre än vad vi trodde, över 6 månader för de hade fått sina permanenta tänder :) men de är små, allra helst honan, för det var en hona och en hane :). Honan var mycket kass i magen, vilket kan bero på många saker i nuläget, men för att ta det säkra före det osäkra så köpte vi med mat för känsliga magar tills det är okej med hennes lilla mage. Så mycket stress man utsätter missarna för, det är inte så konstigt att de blir kass i magen, men nu hoppas vi att det snart återställer sig så hon kan börja lägga på sig lite vikt, lilla sötnosen.


Tror att det är den här som är den lilla honan (hanen har en liten rakning i nacken efter kastrering nu) och den var så irriterad över att bli instängd i transporten kan jag lova... skönt att de slipper det nu och kan vara fritt tillsammans. De har så mycket trygghet med och i varandra, tänk på att de har levt hela sitt liv tillsammans.

Det är viktigt att missarna inte har för stort utrymme när de placeras i nya hem, ett litet rum, typ sovrum brukar vara det som passar bäst. Nära till låda och mat och vatten så att de vågar äta, dricka och göra lådbesök. De här 2 trollen är de första som kommer in från kolonin och vi har faktiskt inte en aning om hur de reagerar, alla är de olika individer :) precis som vi människor!

Vi tar alltid det säkra före det osäkra och tänk på att de är nyopererade också, vi vill inte vara tvungna att komma igen med missarna för att såren har gått upp på dem. För mig kommer alltid missarna först och då måste vi vara försiktiga med dem!

Nu ska trollungarna få landa och efter 3-4 veckor ska de få sin andra vaccination i grundvaccinationen, för kattpest och kattsnuva.

Lycka till med småtrollen :)

/Malin

P.s. Wikki har ett jättefint tasseri för Arkösundskolonin :) Här är det! 

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ 

2 kommentarer: