Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

tisdag 16 mars 2010

Hemma hos Pricken.Igår var vi (Malin och jag ) och besökte Pricken i hans stödhem.
Han bor med en kattkompis Elsa samt två mattar. Det har varit lite turbulent mellan Pricken och Elsas så vi ville kolla hur de mådde och hur de betedde sig...och givetvis fota skönheten själv (Pricken).
Prata om att vi blev förvånade vilken modig liten kille vi mötte, han sprang inte och gömde sig utan låg kvar på golvet och tittade på oss med nyfikna ögon när vi kom och satte oss precis i hans närhet....han åt till och med godis ur handen på mig fast jag var ny och främmande för han.

Jag fick även gosa och klia Pricken under hakan...Åhhh, så skööööööööööönt han tyckte det var...han glömde t.o.m. godiset för en stund *L*

Sen busade vi och lekte lite med båda missarna. Pricken är en mycket lekfull...aktiv misse och otroligt nyfiken på allt som händer runt omkring honom, och Elsa är den mera "softa" typen av misse.Vilka framsteg han har åstadkommit i stödhemmet, de har verkligen lyckats få honom att våga sig fram och visat att det inte är farligt att man tar i honom.

Nu ska vi prova med Feliway för att förhoppningsvis få mera harmoni emellan katterna.

Stödhemmet har så mycket kärlek till båda missarna och är så måna om att de båda ska må bra och vi är så tacksamma för att de är utrustade med stort tålamod och vill göra allt för att få det att fungera med missarna.

Så nu håller vi tummarna och önskar stödhemmet lycka till i deras arbete med katterna.


//Maud

2 kommentarer:

 1. Det riktigt pirrar varmt i hjärtat när man läser om så här goda stödhem!
  Kram

  SvaraRadera
 2. det är ju så att det kan ta tid för kissarna att hitta varandra, vet att Flisan 10 år då, tog tid på sig att acceptera Sigrid, då 6 månader, ofta en blick på mig, men ska hon vara kvar, och vad Beatas blick uttryckte vill jag inte ens skriva, nu gick det mycket lättare med Saga och Sigrid eftersom dom är buskissar bägge två
  Vad fin Pricken är, så söt, och ser så mjuk ut
  Maggan47 med Saga

  SvaraRadera