Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

lördag 30 januari 2010

Kolonibesök


Half-face fryser om tassarna...

Lilla "Half-face" som jag har döpt henne till idag satt troget och väntade på trappen tillsammans med "Svartöga" som enligt mataren är urmodern till alla kissarna därute. Gick tillbaka och tittade bland bilder från kolonin och ser henne ingenstans, men hon är en tidig donna och kommer alltid på morgonen och äter då först och mest, de andra får äta om det blir något över.


Svartöga

Svartöga


Mjukmat och torrisar lämnades över i vanlig ordning till mataren och han är så tacksam varje gång, den här gången var det också något nytt vi samtalade om. Kissarna som inte får något hem måste komma tillbaka till kolonin, efter läkning, och då ska det bli ett sk. TNR (trap-neuter-return - fånga-kastrera-återvända). Om du inte vet vad TNR är så kan du läsa om det här på Göteborgs Katthjälps hemsida. En annan grupp som också jobbar med TNR är Rädda Katten i Malmö, här kan du läsa om deras arbete.

Ännu en gång påminner jag om att det inte är acceptabelt att någon annan går ner till kolonin eller strövar in på området (som är privat mark) för att ställa upp skydd för katterna. Vi har haft en öppen och rak dialog med mataren och vill därför att respekt och ödmjukhet finns med i bilden när man går ner för att träffa honom eller kissarna. Det handlar om att göra allt så smidigt som möjligt :) så... om du vill lämna mat eller saker till kissarna så går det jättebra att lämna till antingen Maud eller Lina som är bosatta i Linköping :). Vi är mkt tacksamma om vi får stöd och hjälp, men ALLTID i samråd med oss tack!

Slusshem och hem till kissarna söks fortfarande, akut! Om du känner att du kan ställa upp som slusshem så maila till oss eller skriv i bloggen så kontaktar vi dig. Även slusshem granskas noga, även om det är för en kortare tid :) Vi är noga och det är vi för kissarnas skull.

Ha en god lördagkväll och en fin söndag
Tass från Nostippen och Fläcken
och en hälsning från mig
/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar