Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 17 januari 2010

3 kissar infångade

Vi startade dagen skapligt då vi ville ta bilder på de kissar som skulle fångas in då det är så himla viktigt att dokumentera så mycket som möjligt.

När vi kom så fanns det inte en katt i sikte, men 4 stycken som delade koja kom snart ut för att smaka av de godsaker som vi hade att bjuda på :).

Vi åkte och käkade lunch och planerade vidare för de kissar som finns i kolonin, det börjar bli akut att få dem kastrerade innan våren, för annars är det snart många fler katter i kolonin.

När vi kom tillbaka så provade vi med transport först och det projektet fick vi lägga ner och ta fram fällorna. Bums och direkt så hade vi varsin katt i fällan, Fläcken och Pricken hade tassat in!

Pricken


Fläcken

Iväg till veterinären och i hennes väntrum förde vi över Pricken och Fläcken till transporter och sedan iväg igen för att få in fler kissar. När vi kom åter så var det fler kissar framme, även att vi hade skrämt dem mycket genom att fånga in deras kompisar. Kisse nummer 3 som gick in var Nostippen, en mycket livligare och räddare kisse än de andra.

Nostippen

Snart var det tomt igen och då fick vi be mataren att ge mat för att de skulle komma fram. Efter matningen så insåg vi snart att den kissen som vi tänkt oss fånga in med Nostippen inte alls tänkte gå i fällan idag, utan kanske väntar på nästa tur, h*n drog sig sakta undan och tvättade nos och tass efter middagen.

Tillbaka till veterinären och förde över Nostippen till transport.

Avslutade med en fika hemma hos Maud :) och kollade in Bruna Bönan :) och Mauds egna charmiga kissar.

Tack alla i Östgötakatterna för en himla bra dag!

/Malin

P.s. Skänk oss gärna en slant som oavkortat går till att kastrera, vaccinera och chipa kissarna i kolonin!!! Kontonumret står till höger i spalten :)

5 kommentarer:

 1. Vad har ni för planer för de här vackra katterna nu efter infångandet? Härligt att de nu inte kan bli fler i alla fall!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 2. kissarna ska ut på annons direkt efter kastreringen och om de inte hittar hem så måste de tillbaka ut i kylan igen, trist men sant! :(

  Nu måste vi jobba stenhårt på att kastrera alla och under tiden får vi söka hem till dem.

  SvaraRadera
 3. Bra att ni kattererar missarna så det inte blir ännu fler. Vi håller tassarna för att ni hittar hem åt dom. *Tass*

  SvaraRadera
 4. sätter in en liten slant som hjälp, vargavinter råder även i plånboken, men många bäckar små, som ni vet, ni katternas änglar, och man måste börja någonstans, och då är kastrering ett utmärkt alternativ, så det inte blir fler, bra jobbat, ni alla
  Maggan47 med Saga från kolonin

  SvaraRadera
 5. Tack för att ni ställer upp för dom hemlösa kissarna. Sätter in en slant till er.

  SvaraRadera