Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 27 maj 2012

Topaz

Hej min vän!

Vill bara dela med mig av framstegen som Topaz gör för varje dag. Han gillar att leka med fjädervippan och spöt med snöre och pälsvippa och allt är lika intressant att jaga och han tillåter mer och mer att jag rör vid honom. Samtidigt som jag ser att han tycker om det blir han lite avvaktande och då slutar jag direkt och vi leker en stund istället och det fungerar bra vi har ändå kommit en bra bit på väg.

När vi har vår stund på kvällen vid läggdags så äter han lite torrfoder skuttar sedan upp i min säng och sitter och tvättar sig alldeles intill mig. Sedan spanar han om det finns något under täcket att anfalla och då ligger mina fötter risigt till. Nu har jag lagt en extra mjuk pläd vikt 4 gånger för att slippa blodprovstagning. Topazen spanade genast in pläden och upptäckte direkt att det gick utmärkt att krypa in under den och hitta sina byten ändå. Han är inte dum den lilla gullungen och du vet att jag fastnade för honom redan när jag såg bilden första gången och nu har han stulit mitt hjärta lillpojken (inte helt oväntat).

Topaz är också fantastisk på att leka själv och han tar en runda i las vegas sedan kör han sina rundor upp i ena klöset och sedan på rampen över sängarna och in i Goliath där han hoppar ut och in sedan ner och igenom prasseltunneln och det går med blixtens hastighet. När han motionerat klart äter han lite mera torrfoder lägger sig sedan  antingen i husses säng eller i någon av bäddarna under sängarna. När resten av gänget kommer in i sovrummet får Topaz sällskap under sängen av flera kissar.

Har också märkt att han är en liten skattsamlare och han tar gärna mina tofflor (har flera olika) men alla är mjuka och lurviga förutom kattleksaker så tar han hundarnas också och allt in under sängen. Det påminner så mycket om hur Leddy är och där har de så mycket gemensamt i starten av livet.

Nu i takt med att hans självförtroende ökar så blir han mer och mer nyfiken och kollar in hur de andra kissarna leker i hallen i klöset där. Trollet håller gärna koll på att Topaz kan hålla sig under sängen och det gillar jag inte. Husse kommer vara en del på landet nu så då kommer han ta med sig hundarna, Trollet och några kompisar till henne. Det är så vi gjort tidigare när blyga kissar behöver få extra utrymme för att upptäcka hela sitt hem på deras villkor och det har fungerat utmärkt.

Topaz är så ljuvlig med sitt lite försiktiga och timida sätt och skulle aldrig göra någon illa så jag hoppas att han snart hittar sin plats i gänget för det finns några till här som är precis som honom. Jag låter kissarna sköta detta själva under uppsikt och det är alltid lika spännande att iaktta hur kissarna är till sättet och hur de reagerar i olika situationer.

Många kramar till dig vännen och nospussar till alla pälsbollarna från oss alla här
Else-Marie

Idag när jag pratade med emjon i telefon så berättade hon att det snart är dags för kloklipp, så nu övar de kamning av pälsen, som han gillar :) och att röra vid hans tassar för att kunna klippa klorna så småningom. Mmm, framstegen är många och jag som får äran att se filmer ser också att det är mycket självvalt kel, lilla pojken stryker sig och skjuter upp ryggen och vill verkligen bli kelad med... <3 han trivs och det så syns så väl i hans sätt att vara med dig emjon... tack för att jag får vara med lite på avstånd, lika underbart är det i alla fall :) tack för att du uppdaterar mig hela tiden, som jag uppskattar det <3 Tack också för fina bilderna på raringen :)

Malin

2 kommentarer:

  1. Oj vad kul att läsa om lilla Topaz. Vilka framsteg ni gör tillsammans. Topaz ser bara för gullig ut på bilderna och känns inte alls som den lilla blyga misse vi träffade för ett par måndader sedan första gången i Arkösund.

    //M-H

    SvaraRadera
  2. Gullekissen! Såå roligt att höra att han är så duktig, att han är på väg att bli en liten tryggis. Jag blir alldeles varm i ♥! TACK emjon för allt du gör!! ♥♥♥

    SvaraRadera