Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

lördag 19 maj 2012

Första månaden med Rasmus

Nja Vem blev Rasmus för några dagar sedan, rackarns så svårt det är att hitta “rätt” namn och en liten varning vi säger redan MUSSE.....  och det var ju inte riktigt meningen.
Vi har tagit det super lugnt och Rasmus har gjort små framsteg nästan varje dag. Nu mer skuttar han runt i hela lägenheten upp o ner i trappen och har hittat sina ställen. Favoritplatsen är nog min säng när inte jag är där. Han sover i sängen men kommer först då lampan är släckt och TV är avstängd men då burrar han ner sig tillsammans med med Wille o Kajsa. 
En natt nu i veckan vaknade jag av att någon smekte mig på handen ni vet så där jätte lätt och gulligt jag trodde naturligtvis det var Peppe men han snarkade högt. Lite yrvaket ser jag Rasmus i ögonvrån och blundade blixtsnabbt när jag förstod vem som smekt min hand och då gjorde han det igen min lilla lilla katt!!
Wille har tagit på sig vaktmästarrollen och kontrollerar allt på avstånd. Kajsa Kavat står för alla rackartyg som hon lär Rasmus, som att hänga i gardinerna så de far i golvet inkl. gardinstång, börja att leka med alla leksaker som låter klockan fyra varje natt och sladda i trappen. Vad dessa små tassar kan föra liv, ibland tror vi att vi har en gäng elefanter här hemma undrar om grannarna också vaknar  klockan fyra!!
Tuff är han den lilla godingen har satt sig i respekt hos Astrid “vår hund” som backar när hon kommer för nära och får ett litet fräs tillbaka egentligen kanske han skulle fått namnet Tuffa Viktor.... vår lilla Musse!!
Jag är ganska säker på att Rasmus över tid kommer att bli som vilken katt som helst som fått en bra start i livet men det kommer att ta lite tid!
Huvudsaken är att Rasmus känner sig glad och lyckligt tillsammans med oss och det tror jag faktiskt att han gör. Jag väntar varje dag på att få se en glada svansen även på Rasmus, Wille och Kajsa Kavat har hela tiden glad svans, det kommer ganska snart tror jag.Bilden är från vårt köksfönster och är bästa platsen för fågeljakt när man är innekatt, alla tillsammans!!


Marie-Helene o Peppe
och kattgänget med hund

3 kommentarer:

 1. Bra att Rasmus satt skällisen på plats!
  Ser ut att vara en perfekt spaningsplats där i fönstret.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tänk att det finns människor som gör underverk lite i det tysta. Tyvärr lyfts ofta de fram som inte behandlar djur väl, men det är jätteviktigt att komma ihåg att motsatserna finns också. Lycka till med Rasmus/Musse.

  SvaraRadera
 3. Så roligt att det går framåt för Rasmus/Musse!

  SvaraRadera