Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

måndag 30 april 2012

Uppdatering Brunöra och Sköldis

Ett mail kom till oss från matte Nora :) tack, vi uppskattar uppdateringar och vill gärna ha bilder på sötbebbarna :) vilket vi fått, här är dom!Matte Nora skriver... de var lite blyga till en början och vågade inte röra sig så mycket på dagtid, men det hördes att de lekte på nätterna :)

Sköldis är jättekelig och gillar att vara i famnen och kelar lääääääänge och gärna. Brunöra gillar också kel med på sina villkor... hon spinner och njuter och sedan fräser hon och sedan vill hon ha kel igen. Hon behöver nog extra tid för att kunna lita på oss människor.

De har fått sin andra vaccination, vilket inte var så kul, men det gick bra :).

Både busungarna äter godis från handen och gör små framsteg varje dag. Brunöra är ingen "hörnkatt" längre, det syns på bilderna, att hon sakta men säkert vågar sig fram från sitt hörn. 

Henna är inte så förtjust i småtrollen, men det görs babystep för att få dem att trivas tillsammans. Henna är rädd och tycker att småtrollen är rätt så läskiga.

Goda råd för att få dem att närma sig varandra är alltid bra :) så kan jag skicka dem till Nora och Fredrik.
Henna är 9 år och inte helt purung heller, så det är klart att småtottar är rätt läskiga. Vi håller tummarna för att hon vänjer sig och inser att de kan bli ett gott sällskap för henne.

Vi ger det mer tid och hoppas att det ska gå bra för alla 3 och att de blir kompisar, trots åldersskillnaden :).

Ett förslag är att öppna kompostgallret och låta småttingarna välja när de vågar komma ut i lägenheten, då kommer det mer naturligt. Att låta Henna gå in och hälsa flera gånger om dagen för att känna in de små kan vara en god ide också :). Låta dem äta tillsammans, men skålar bredvid varandra, godisutdelning med dem alla tillsammans kanske? :)

Vi håller tummarna för småtrollen och Henna!

/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar