Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 22 april 2012

Lugn och ro i helgen

Östgötakatterna har tagit det lugnt i helgen och väntat på att lilla Busan ska komma igång med att äta och dricka och gå ordentligt på lådan, vilket fungerar mkt bra nu! Hon är ju inte överförtjust i mjukmat, som jag har försökt att muta med, men hon frääääääser åt mig, vilket betyder, håll dig borta, det är alllllllldeles för tidigt för nåt trams ännu... så det gör jag, håller mig undan.

Längst bort i köket leker jag med Mammisen och Pricken, för Pricken kan också leka, fastän att jag är där :) modiga Pricken. Lilla Busan tittar förskrämt på oss, precis som om "ni är inte KLOKA" och det är helt okej också, hon får tycka att vi är galna.... tid... tålamod... och trygghet!

På måndag morgon hänger jag på telefonen och ringer vet om kastrationstider på tisdagen, om de kan?! Hoppas! Då görs det infångningsförsök på de honor som går kvar i kolonin, vilket är prio.

Marie-Helene & Peppe har varit bortrest under helgen och då har jag varit kattvakt åt Wille, Kajsa Kavat och den ännu namnlösa missen (av mig kallad lilla svart). Wille är såååååå kelig och han är så glad i blötmat som jag matar med 2 gånger om dagen, skottning av lådor och klapp på den namnlösa. Kajsa ser mest ut som om hon vill att vi går så hon får äta sin mjukmat ifred. Jag är en främling för henne... men det gör ju inte att jag tycker mindre om henne för det... blinka... jag är snäll... det hjälper lite grann om man ligger på magen halvvägs under sängen och pratar med henne lite lagom.

Idag ösregnar det i Norrköping och vädret är inte kul precis. Alla missarna ligger på huvudet och sussar och det är tyst utanför också... ingen trafik... det är söndag!

Ser via kameran att Mammisen sitter i fönstret och spanar ut på regndropparna, jag är glad att tösabiten är inne i det torra.

I fredags så hälsade jag på Tusselina och Bobbo, de 2 första infångade missarna i kolonin. De har fått ett permanent hem hos Amelia och hennes pappa. Det var bara "Tusse" som jag såg, när vi mutade med sticks som lilla Tusse gillad massor, lilla Bobbo höll sig undan.

De här missarna är verkligen små, och som alltid... alla de här missarna behöver fri tillgång av torrfoder, det är otroligt viktigt för att de ska veta att det alltid finns foder tillgängligt. Här hemma hos mig så finns det foder överallt, alla äter samma foder och oftast har katterna att överätar-beteende när de kommer in, men det slutar så snart att de ser att det finns foder kvar :). Det är också viktigt att man tittar på påsen hur mycket en katt ska äta och utgår från det... på påsen står det alltså hur mycket foder en katt ska ha... en kattunge (som får torrt foder) ska alltid ha fri tillgång... då mår de allra bäst :)

Tusselina

Bobbo

Tusselina & BobboNu ska jag skotta sista lådorna och sopa lite i rummen och sedan bär det iväg till M-H missar som väntar på mat, gos och skott av lådor!

Ha en god söndag

Kram
Malin

6 kommentarer:

 1. Ta det lugnt det behöver man också göra ibland :)

  SvaraRadera
 2. Naw mina kisse bebisar är blogg kändisar hehe! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser Amelia... mer uppdateringar vill vi ha och MER bilder på sötnosarna! ♥♥♥

   Radera
 3. Tack Tusen Tack Malin för all hjälp med missarna under helgen.

  M-H

  SvaraRadera
  Svar
  1. No problem ♥♥♥ fina missarna!
   Wille, Kajsa och den namnlöse missen ♥♥♥

   Radera