Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

onsdag 1 september 2010

19 och 20 är inne

Spökis


Noname

Noname och Spökis gick i varsin fälla igår, äntligen! Det har varit en pärs att se dem där ute och de ville inte gå i fällan :(. Det har varit en kamp mot tiden kan jag säga, det syntes magar på både Noname och Spökis och risken fanns att de skulle lägga en ny kull med ungar där ute, hemska tanke.

Kissarna kom in och idag var de till veterinären för att kastreras, vaccineras och id-märkas + avmaskas och skabb-kollas. Ingen av katterna i kolonin har haft skabb, det är en himla tur :) skönt att slippa sådant elände! Båda kissarna var dräktiga så det blev abort i samband med kastrering. Ingen höjdare kan jag säga, men vad gör man när det är svårt att hitta stödhem som kan ta en dräktig, skygg hona :( det fanns inga alternativ, även om det gör ont i mamma-hjärtat!

En pärs var det i morse när vi skulle åka till veterinären. När jag kom ut i köket så låg Spökis mellan transporterna, hon hade lyckats ta sig ut, trots extra remmar, jösses... tänka, tänka och inte skrämma mer än nödvändigt! Hämtade håven och håvade in lilla gumman i transporten, så himla lätt och smidigt.


Hämtade kissarna kl 16.45 och innan dess iväg till kolonin för att mata och fixa och kolla av läget en snabbis, för idag kunde vi inte stanna kvar för att göra infångningsförsök, utan det får bli i morgon efter jobbet.


Imorgon satsar vi på Buff och Tuff och hoppas att de vill komma in!

Bönan och Coffee har blivit 08:or, Coffee bor hos Maggan som hade lilla Saga som insjuknade i FIP och hennes syster Solweig har tagit hand om Bönan! HURRA för permanenta hem. Tack för att ni tar hand om raringarna!

Marianne ställer upp som stödhem åt Nonames ungar (gulle-dej-Marianne!), som kanske är killar allesammans? HUM! Tur att de kan få andra namn, det är ju bara mina arbetsnamn, vi har ju faktiskt inte en aning om det är tjejer eller killar ju... förlåt mig kissarna om jag hela tiden tror fel... Tänker på Half-face som jag helt sonika bestämde att det var en tjej, så snopet att det var en Måns, fnissar, men det får vi stå ut med :)

Undrar just om det är en massa som jag har glömt? Jo, visst ja, redovisningen för augusti ligger här om du vill spana? Tack alla ni som skänker en slant eller handlar via tradera eller handarbetar och gör fina saker... NI är guld värda, glöm aldrig det!

Kram på er

Malin

8 kommentarer:

 1. kram på dej med malin!

  ungarna ser ut att ha det rätt bra här...men det är bara muschie som vet vad skinka är....både muschie o vitnos har legat en halvmeter ifrån mej när jag sitter vid datorn... men jag har lovat båda att inte röra dom förrän dom är redo....

  SvaraRadera
 2. i dag torsdag har Coffee flyttatt från sandlådehuset, till en mer permanent bostad under sängen, har ockuperat huset sedan måndag natt, och Sigrid varit inne, vänt , ursäkta, störde jag dig, och gått på andra lådan, Flisan gjort likadant, men Beata som är blind, har inte sådana hämningar, utan satt sig ner, gjort det hon skulle, och gått, framför den förvånade Coffee, så hon flyttade säkert på grund av doften

  SvaraRadera
 3. Har Tuff och Buff också ett stödhem på gång? *håller tummarna*

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att de är inne, hoppas att det går lika bra med Tuff och Buff! Själv ska jag vakta fälla i helgen och hoppas på att få se och fånga in nån av tjejerna. Bra med stödhem och permanenta hem också så att fler kissar får chans att flytta in.

  /Matilda

  SvaraRadera
 5. Åhh, kramisar på alla er! Tur i oturen att jag redan har stödkatter, annars hade tuff och buff varit i riskzonen att bli sönderpussade här ;)

  //Tanja/Tiana

  SvaraRadera
 6. Är så glad att Bönan och Coffee fått permanenta hem, även om jag saknar dem massor. Känns så tryggt med deras hem.
  Tror säkert Coffee flyttade för stanken *L*

  F.d. stödmatte till Coffee o Bönan.

  SvaraRadera
 7. Katten "noname" vad har hänt med henne ? Har hon fått ett hem eller ?

  SvaraRadera