Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 1 augusti 2010

Att hjälpa oss att hjälpa...


Om du har möjlighet att ta hand om en av våra kolonikissar så blir det som ringar på vattnet :) om en kisse kommer in så blir det inga mer ungar efter henne eller honom!

Vi ser fram emot hösten och hoppas att just DU blir vårt nästa stödhem.

Vi har en del krav, men de är rimliga. Om du blir stödhem så står vi för veterinärkostnader för kissarna och om du kan, så står du för mat och sand till kissen. Vi har lådor att låna ut och även matskålar. Vi har som krav att du ska bry dig om våra kissar, leka med dem och prata med dem, ge dem social stimulans och muta dem med godis, för mycket av tilliten kommer med godiset :). När kissarna kommer till dig så är de undersökta av veterinär, avmaskade, vaccinerade en gång och nykastrerade.

När kissarna kommer utifrån direkt så är de rädda och behöver därför gömmor så de kan krypa undan till en början. En gammal upp och nedvänd kartong och en filt i botten brukar fungera bra, eller om det finns en säng att gömma sig under :).

Om du har en egen katt redan så vill vi gärna att du har missarna åtskilda med hjälp av kompostgaller så att de får spana in varandra lite innan man släpper ihop dem. Kolonikissarna har visat sig ha ett fint och mjukt lynne och har kommit bra överens med andra kissar, men det är för att gardera sig. Man vet aldrig hur katter reagerar när man släpper ihop dem. Dessutom är kissarna nyopererade och behöver lugn och ro till en början, ett litet mörkare ställe med lådan i närheten och vatten och mat gör att de kan vila ut och läka. Man vet ju själv att det är tufft att vara opererad :)

Ingen kisse får gå ut, alla ska vara innekatter till dess att de är helt tama och att Östgötakatterna har godkänt att kissen får gå ut! Om katten/katterna rymmer så kontaktar ni Östgötakatterna direkt och ställer ut mat för att locka kissen att stanna på platsen till dess att vi får försöka att fånga in den med fälla igen.

När slutet på sommaren kommer, i augusti och september så kommer troligen hanarna tillbaka till kolonin (Musse och Vithaka) som vi anar är hanar, vi anar bara, vi vet inte ännu. Inte så lätt att fotografera dem i rumpan kan jag meddela :)

Rimliga krav, eller vad tycker ni?

/Malin

P.s. Våran redovisning av vad som kommer in på kontot ligger här och redovisningen sker i slutet av varje månad :) Tack för att ni skänker kissarna en slant, nu hoppas vi snart sätta dem i rullning!

3 kommentarer:

 1. jättebra skrivet, allt finns med som behöver skrivas
  Maggan47 som hoppas på respons utifrån

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer. Jag såg att min gåva hade kommit in och det gjorde mig väldigt glad.

  Jag såg att ni hade fått in gåvor genom Tradera också. Underbart tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Hej Malin,

  Tack för dina ord i min gästbok. De gjorde mig glad och så fick jag chansen att hitta hit och läsa om alla fina katter. Vilket oerhört bra jobb ni gör! Heja heja! Blir så glad av alla bilder och särskilt av bilderna på igelkotten och katterna tillsammans. :)

  Vi har också en hittekatt, Lillen. Han har bott hos oss i 4 år nu och han förgyller våra liv kan du tro.

  Hoppas att alla hittekatterna får fina och kärleksfulla hem snart. Tack för det fantastiska jobb ni gör!

  Fia
  www.fiaspixlar.org

  SvaraRadera