Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

lördag 3 september 2011

Molly och Dolly

Molly och Dolly blev kastrerade och fick sina bråck åtgärdade i torsdags. På Molly var bråcket mycket större än vad veterinären kunde känna eller tro :( så nu har Molly ett stort sår från bröstbenet och ner mellan benen, Dollys är också stort men inte lika stort som på Molly, stackars missar, de har ont. De fick smärtlindring 24 timmars metacam och en recept så jag kan ge dem 3-5 dygn i alla fall. Sötaste pluppisarna! <3

Lilla Molly och Dolly som knappt är 5 månader har haft sitt första löp, så tänk om de hade varit kvar därute, då hade de varit dräktiga nu :( det hade inte deras små kroppar klarat av, varje sig kroppar eller bråck, de hade dött, hemska tanke!

Nä, vi måste kunna kastrera tidigare, det är ju inte klokt. Tänk om vi som räddar katter håller kattungar tillsammans, både honor och hanar, kanske en hel familj, då kan ju bebbarna bli dräktiga! Visst har jag märkt på Molly att hon spinner och gosar mot gallret med de andra missarna, men inte trodde jag att det var löp, jag trodde att hon gillade de andra missarna!

Tur att ingen misse här är okastrerad här hemma, för det skulle inte vara roligt att rädda småmissar och sedan så kanske de skulle bli dräktiga här! Olyckligt men sant! Vi måste informera våra veterinärer om att risken är stor när man jobbar med hemlösa. Den här veterinären var i alla fall förvånad och det är bra, det kanske väcker en och annan tanke till förändring av tidigare kastreringar? Vem vet?

Jag sitter här vid datorn och tittar via kameran på Vithaka och hennes små, de sover allesammans och de ser ut att ha det gott sötnosarna! Jag är glad att de är inne i trygghet. HURRA!

Molly & Dolly ska efter läkning få ett alldeles eget hem, med en egen soffa och säng och kanske husse och matte.... vet du någon lämplig som gillar små svart-vita trollungar?

Såklart är de här de vackraste och finaste och charmigaste småttingarna som finns, det är sant, de har bott in i sig i mitt hjärta, men om någon finns därute och har ett gott hem att erbjuda dem så kan de bli till salu, kanske just till dig?

Nya bilder kommer under helgen!

Nu är det dusch och sedan iväg till kolonin för att mata och spana efter katter!

Ha en fin helg och sköt om er väl!

Kram
Malin

2 kommentarer:

  1. Vilket jobb du gör. Skönt att operationen är över. Hoppas att tjejerna sår läker ihop fort och att smärtan går över. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Du är fantastisk. Vilken tur för hemlösa katter att det finns såna som du. Hoppas såren läker snabbt - det brukar de ju göra på unga katter. Sen håller vi tassarna för Polly också.

    SvaraRadera