Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

lördag 26 november 2011

Kärleken...

Under den här resan på 2 år med kolonin så har jag märkt att jag har blivit förändrad och fått andra tankar vad gäller missarna från kolonin och så även för mina egna katter.

Jag älskar dem villkorslöst och det har jag alltid gjort och jag tror (innerst inne så vet jag) att med kärlek för missarna så hoppas jag komma ända till himlen :) och träffa dem som lämnat mig i stor sorg och saknad. Jag trodde att jag under tiden skulle lära mig att bli mer hårdhudad och inte ta så illa vid mig som när vår första kolonikatt, Mysan, fick somna in av sjukdom.

Idag med facit i handen så sitter jag här med samma känslor för missarna och min kärlek för dem bara växer sig större och större och jag är stolt över alla kolonimissarna, även de som fortfarande inte är tama och klappbara.

De har anpassat sig till livet inomhus och har sällskap av andra katter eller kolonikatter. När jag ser Molly och Dolly sova tillsammans med mina missar så mjuknar hjärtat och jag blir alldeles tårögd, det är för mig kärlek!

För mig är det inte viktigt att ha dem i knät eller att klappa dem och ta i dem, men om de vill så blir det på deras egna villkor, för jag älskar dem precis som de är.

Att muta med godis fungerar bra för att kunna närma mig dem och det berör mitt hjärta den dagen när missarna vågar ta godiset ur min hand, eller när de stryker sig kring mina ben på morgonen, för mig är det bevis på tillgivenhet och kärlek.

Jag är glad över att missarna har fått komma in i trygghet och värme, med en egen soffa att kloa på :)

Ibland när jag kommer hem från jobbet och känner mig aningen nere så förändras hela mitt sinne och mina tankar och känslor när jag ser mina gosetroll och kärleken blir så stor i hjärtat, så det svämmar över. De är en stor del av mitt liv och mina allra bästa vänner, som aldrig någonsin har svikit mig och de älskar mig precis som jag är, precis som jag försöker att älska dem!

Min vän sa till mig att katter gillar rutiner och det är så sant. När jag badar på kvällen så sitter det flera missar och spanar och slår med tassarna i bubblorna, som de älskar bubblorna, som var så otäcka till en början :) nu väntar de på att jag ska bada så de får göra sällskap :) kärlek säger jag bara!

Mitt liv är en rymd tillsammans med missarna och jag är så glad att jag har dem, nära nära i mitt hjärta varje dag.

Att älska ett djur kanske inte kan ersätta en människa, men min kärlek räcker till många, både människor och djur.

Med kärlek...

Malin

9 kommentarer:

 1. Åh mamma, jag vet precis hur du känner. Att älska och bli älskad är hela världen och lite till. Jag förstår att missarna är dina gosetroll och jag är blir också glad när jag väl kommer och hälsar på och får alla gosar runt benen. Det är kärlek det.

  SvaraRadera
 2. Så fint du skriver om dina kissar! Jag håller helt med dig, att se hur en sjuk, rädd katt successivt blir en frisk nöjd katt är underbart. Xantippa

  SvaraRadera
 3. Malin!
  Vilket underbart, fint sätt du har beskrivit katternas och din kärlek på!
  Tänk om vi människor bara kunde lära oss det allra lilla minsta av det förhållningssätt, som våra vänner katterna så fullständigt behärskar! Ja, då skulle världen se helt annorlunda ut!
  Kram till dig och misarna!
  Matte, Mozart och Vincent

  SvaraRadera
 4. Jamarns så rasande vackert du skriver om kärleken till dina missar och deras kärlek till dig <3 <3 <3

  SvaraRadera
 5. Det är underbart att känna den där känslan när hjärtat svämmar över av kärlek och någon inre frid sänker sig ner över en. Jag Vet.
  Goa Malin.
  Kram till dina kissar på Kattens Dag och till dig förståss.
  Nalle o Co

  SvaraRadera
 6. Vi håller med fullständigt. Tänk om fler människor kunde tänka så. *spinner*

  SvaraRadera
 7. Kärlek handlar inte om ting eller måttet på dina prestationer. Kärlek handlar om ett möte och hjärtans närhet. Kärlek kan varje människa ge, även den fattigaste. Som det här: http://metrobloggen.se/wikipedia/den_tomma_handens_gava_ar/
  Och som ekon kommer det du ger i kärlek alltid tillbaka på ett eller annat sätt.
  Dina skyggisar kommer att nå det där magiska ögonblicket när "det vänder" med den tillit du ger dem. Ingen vet när det händer, men plötsligt vaknar du med en av dem tätt intill. Njut av stunden! Den kommer!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Jamars, tänk OM alla tvåbenta kunde tänka så.
  Spinnande hälsningar

  SvaraRadera
 9. Så fint skrivet! Vi håller fullständigt med och matte säger också att vi är hennes bästa vänner, de som är henne närmast tillsammans med lillhusse.


  Kramar och nosbuffar
  Linnsen, Frank, Lurrvar och matte

  SvaraRadera