Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

torsdag 6 maj 2010

Mejl från Matilda med Nostippen och Fläcken :)Just nu sitter jag och spanar in en sovande liten prinsessa som kurat ihop sig på sängen. Jag misstänker starkt att det är Fläckens nya favoritplats och där spenderar hon nog en stor del av dagarna, så mycket mjukare och skönare än att ligga på golvet under sängen. De senaste dagarna har hon även kännt sig så pass säker att hon ligger där när jag är hemma. Rör jag mig för mycket så sätter hon sig upp och spanar in mig, men om jag håller mig vid datorn så vilar hon med slutna ögon.Då Malin och Maud från Östgötakatterna var här fick katterna lite leksaker, små luddiga möss och bollar. Det är nu full fart här i lägenheten. De första dagarna efter besöket mest på nätterna. Oj vad det sprangs och sprangs efter dessa bollar. Samlade ihop dem varje morgon och likväl var de borta igen nästa gång jag skulle ha tag på en. Det är Fläcken som leker och leker och leker. I början helst för sig själv och allra mest om jag inte tittade på. Men ju mer dagarna gick desto mer blev hon intresserad av att leka tillsammans med mig. Bäst var jag naturligtvis på att plocka fram alla bollar som rullat in under sängbordet där hon själv inte kom åt. Ibland är det också lite kul att jaga bollar som kommer rullandes eller att skicka en boll mot mig som jag sedan kan skicka tillbaka. Den senaste veckan har lekandet inte begränst sig till kvällen och mökret utan nu leker hon även på morgonen, vilket är trevlig frukosunderhållning, och på eftermiddagarna då jag kommer hem från jobbet. Hon har även vågat sig på att komma fram och visa sina lekfärdigheter då min pojkvän varit på besök.Hon blir mer och mer nyfiken på mig också. Följer efter på avstånd om jag går in i badrummet eller köket. Speciellt badrummet där de inte får vara (badkaret är ett för bra gömställe) är vääldigt intressant. Idag såg jag att hon var på riktigt bushumör och bollarna räckte inte riktigt till även om jag rullade dem över golvet. Jag tänkte att jag skulle chansa och prova med en vippa och till min stora förvåning trippar hon raskt fram mot vippan (och mig) och böjar slå mot den. Efter ett tag tröttnade hon och istället vandrar hon in under bordet och sätter sig vid mina fötter och luktar på mig, alldeles nära var hon, vågade knappt titta, sedan trippade hon vidare och vips så ligger hon uppe i sängen och myser. "Nu har jag gjort mitt för idag, var jag inte duktig?"
De luddiga mössen förresten... Dem har hon slitit av svansen på...

Här babblar jag på en massa om Fläcken när jag faktiskt har ännu en katt boende hos mig. Nostippen börjar också göra ordentliga framsteg. Hon håller helst till inne i sin låda, men ligger mer och mer i öppningen, speciellt om tv:n är på. Hon är en riktigt gottegris och blinkar snällt om jag sätter mig på golvet och pratar med henne. Sedan väntar hon spänt på godbiten som kan tänkas komma och jag hinner knappt ta bort handen innan hon är där och norpar åt sig den. De senaste kvällarna har hon också vågat sig på att smyga fram på tysta tassar då jag fortfarande haft lampan tänd. Sedan sitter hon och spanar in mig ett tag innan det blir för läskigt, ofta så har man ju saker att göra på kvällarna och kan inte sitta still på samma ställe hela tiden. Jag försöker röra mig försiktigt och eftersom Fläcken blir mer och mer orädd hoppas jag att även Nostippen ska ta efter.


Nostippen är inte så sugen på att leka. När hon vågat sig fram så att jag har kunnat se henne har Fläcken försökt leka med henne. Var lite orolig ett tag att de skulle börja bråka, men Nostippen lade bara öronen bakåt och då lät Fläcken henne vara för den gången. Sedan gör hon nya försök att leka lite då och då med samma resultat, kanske Nostippen blir lite mer på lekhumör då hon känner sig säkrare, jag hoppas det för Fläcken ser så besviken ut varje gång och går tillbaka till sina bollar för att putta lite istället.

Nästa steg jag har planerat för dessa små tjejer är att försöka få dem att äta godis ur handen. Det blir ett stort steg för speciellt Nostippen och mig, så vi får se när vi vågar oss på det. Sedan är det också lite besök inplanerade av främmande människor som katterna aldrig har träffat tidigare och det ska bli spännande att se hur de beter sig då. Och naturligtvis ska jag leka en massa, Nostippen kollar i allafall intresserat på vippan om jag har den i hennes närhet och det är ju en bra början. Vi får se lite hur det utvecklar sig helt enkelt.

Många hälsningar Matilda (med en trött katt på sängen och en under)

2 kommentarer:

  1. Åh så roligt att läsa om missarna och vilka framsteg...Fläcken är en tuffing skulle tro hon lockar fram Nostippen oxå...hon kan säkert inte motstå alla roliga leksaker som finns.

    //Maud/ Östgötakatterna

    SvaraRadera
  2. så underbart att det går framåt, vilka sötnosar!

    SvaraRadera