Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

onsdag 20 november 2013

Alla kan göra skillnad!

Vår "virkerska" i Motala Ulla har gjort skillnad och jag är så ödmjukt tacksam och glad att någon vågade ta ansvar för en hemlös misse.

Den 13:e okt fick jag ett mail av Ulla :) där hon skrev :)

"I onsdagskväll var min man och jag i hamnen för att fira med alla andra Motalabor att Motalabron var färdig. Strax intill mina fötter hördes ett väldigt jamande och där satt en liten smal brunrandig katt. Den var så kelen och klättrade nästan upp på mitt ben. Hjärtat stannade nästan i kroppen för jamandet var så desperat. Men där var så mycket folk att jag bestämde att gå ner senare på kvällen. Då såg jag ingen katt och inte på torsdagen heller. På restaurangen jobbar en tjej som var bekant med en av mina kattvänner. Hon lovade att ringa om hon såg katten. Vi började ringa runt för att hitta en i alla fall tillfällig plats för kissen och lyckades. Nu skulle vi bara hitta katten också. Var och tittade på fredagsförmiddagen försedd med kattmat. Och då kom den och åt o åt. Skyndade hem efter bur och väninna. Strax kom kissen igen och lät sig lugnt bäras in i buren. Lugn o fin så den borde ju haft ett hem annars hade det ju inte gått så lätt. Nu får den vara hos en tjej som har en katt förut så ska hon kolla märkning och ev. chip och lägga ut efterlysningar. Jag tänker ligga på om kastrering och erbjudit mig att betala den. En sån underbar liten kisse som inte kan få nog av närhet blir förhoppningsvis inte svår att placera om den nu inte kan få vara kvar.
Det här känns så bra att få vara med om, att rädda en liten kisse in i värmen."

Den 16:e okt kom nästa mail:

"Idag har lilla hittekissen blivit kastrerad, vaccinerad och märkt. Veterinären tyckte det var en fin katt ca 8-9 mån gammal. Ingen skabb eller andra konstigheter.
Nu vilar hon upp sig hos en tjej som har en norsk skogkatt som nu ska få träffas och vi hoppas att det går bra. Sen får kissen vila där och äta upp sig lite innan vi gör något mer.
Vi har kollat efterlysningar och kollat med polisen. Förmodligen en liten sommarkatt som inte fick vara kvar. Om hon kunde prata så vi fick veta vad som hänt!"

Lilla Tassa bor nu hos jourmatte och har en önskan om ett alldeles eget hem (kanske?) om det inte är så att matten ska behålla katten? Hoppas, hoppas!

Tassa :)


Jag ville bara ge en stor kram till Ulla och hennes väninna som såg till att göra skillnad! Tack snälla Ni för att ni såg Tassa och gjorde stor skillnad!

Bodil från Linköping har också hittat en gråvit misse, (eller den rusade fram till henne och hennes man, med uppsynen - älska mig, älska mig!!!) tam till tusen och suktar efter sällskap. Hon behöver också ett permanent hem med massor med kärlek! Finns det någon som kan öppna dörren för en ljuvlig liten misse? Ska se om jag kan ordna någon bild från Bodil.Heja Bodil med make som åker och matar och har fixat koja och värme och skydd åt missen, till dess att den rätta dyker upp, med hjärtat på rätta stället! KRAM!

Med detta inlägg vill jag bara säga... T A C K... TACK för att NI gör skillnad och låter de osynliga missarna bli synliga!

Kramar
Malin & Co

2 kommentarer:

  1. Det var ju på så sätt som min Sessan kom till mig oxå för en del år sedan nu. Hon liksom tittade in genom fönstret där hon satt på fönsterbrädan på utsidan, och undrade om det var ngn där inne som kunde älska henne, så klart jag tog hand om denna så underbara kisse, hon finns fortfarande hemma här och är så gosig och mysig på sitt lilla sätt. Ångrar mig inte en dag, att jag tog hand om denna lilla fina kattdam. Har jag nog berättat på mina katters blogg för en del år sedan oxå.. kram

    SvaraRadera
  2. Margareta Pennebrink22 november 2013 kl. 15:38

    Det finns människor som gör skillnad för utsatta katter, och jag tackar er av hela mitt hjärta. för vad ni gör

    SvaraRadera