Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

torsdag 6 oktober 2011

Sov gott lilla Polly ♥

Hon fick chansen att bli en frisk liten fd kolonikatt, men när man öppnade henne såg man ett bråck på diafragman och missbildningar i hennes lever. Veterinären ringde mig, som lovat, om något konstigt skulle ses i hennes lilla mage. När telefonen visade Södra Djursjukhuset och jag mötte Emjons ögon mitt emot mig så visste vi båda två, det som inte fick hända hade hänt! :(

Jag är så ledsen för Pollys skull, att hon inte fick många fina år i trygghet, för det är alla dessa missar värda, stora som små :( men jag vet... ibland kallar Skaparkatten tidigt på vissa av våra pälsklingar och då kan man inte hindra detta utan man måste låta dem gå, även om det gör otroligt ont.

Lilla hjärtegullet, lilla pluppan, raringen och godingen och framförallt Pälsklingen, ja, hon hade många namn den här lilla missen.

Ett stort tack till Emjon som hela tiden funnits och finns vid min sida, smärtan gör ont, men det känns så bra att kunna dela den med någon som står nära och förstår. Tack för att du får mig att fortsätta att andas och får mig att fortsätta mitt arbete med missarna. Tack för att du höll om mig när jag trodde att jag inte skulle hålla ihop mer utan falla samman i en hög av ångest! Tack för att du är min vän!

Tack alla andra som ger sympati och empati till kissarna och till mig, det är ett tufft arbete med kolonin, men varje dag är en vinst och en bonus när jag får se tacksamheten i missarnas ögon. Jag älskar dem så mycket, för alltid!

Polly kommer alltid att vara en vinst i livet, minnena finns för alltid kvar och jag älskar henne precis som hon var, hon är en av mina små Pälsklingar för alltid!

Med sorg och minnen
Malin

10 kommentarer:

 1. Vackert skrivet. Frid över Polly.

  SvaraRadera
 2. Så fint du skrivit om lilla Polly.
  R.I.P Polly

  SvaraRadera
 3. Så fint du skrivit och så skönt att du hade Emjons sällskap i den så svåra stunden..kraaaam
  Sidentass

  SvaraRadera
 4. Så fint skrivet, hon fick en bra tid hos dig. vi kan inte styra ödet, tyvärr. Vissa går tidigare än andra men sorgen är lika stor oavsett.

  Basco med familj

  SvaraRadera
 5. Vi som har följt din kamp för Polly, och för många andra kissar, vet att det inte fanns mer att göra. Du var beredd att göra allt i din makt för en liten kisse som fått en tuff start i livet, och du gjorde det också. Tyvärr är livets regler såna att man inte vinner alla gånger, men jag tror man kan säga att Polly drog en vinstlott i alla fall. Hon fick känna din kärlek och omtanke in i det sista. Hennes öde kunde blivit rena katastrofen, men tack vare dig fick hon somna in under de bästa förutsättningar som finns. Hon var älskad. Fortsätt ditt fantastiska arbete för hemlösa katter, Malin.

  SvaraRadera
 6. Kattson sätter ord på vad jag hade tänkt skriva... du gav lilla Polly så oändligt mycket kärlek och omtanke den tid hon levde, och det är värt mer än alla de dagar hon aldrig fick uppleva! Det är en ära att känna en så fantastiskt hjärtegod och fin kämpe som du! Och lilla Polly fick exakt det en katt har rätt till: kärlek, omvårdnad, tak över huvudet, mat och vatten, trygghet in i det sista. Vad mer kunde du ha gjort? Ingenting - du gav henne allt!

  Stor tröstkram från sr. Carina, klosterkatternas matte, med varmaste hälsningar från gammelmatte och alla klosterkatterna.

  SvaraRadera
 7. Raraste vännen så fint du skriver och så underbara bilder på lilla fina Polly. Även om avståndet är långt så finns jag nära dig i tanken hela tiden. Hur man än ser på det så är kolonikissarna lyckligt lottade. De har dig Malin som älskar dem villkorslöst och ger dem allt de behöver. Sov gott lilla Polly

  SvaraRadera
 8. Du gjorde rätt i att kämpa in i det sista för Polly, alla katter förtjänar en chans.

  SvaraRadera
 9. Och för att ge dig hjälp att fortsätta, så kom ett litet mirakel i form av slutbudet på Wikkis auktion! ♥
  Var det du lilla Polly som buffade på lyckohjulet?
  TassKram Wikki

  SvaraRadera