Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 8 april 2012

Tumhållning

Idag ska "småbuset" in som kattassen sa vid ett annat tillfälle, precis så är det idag!

Långhår (som i min skalle heter Busan), Blåpaddan 2 (Smygarn i min skalle), och svarta mamman med den smala svansen (Sotnos) de måste komma in nu, de bara måste komma in! Komsi, komsi missarna <3

Igår kom det snö och snöblandat regn och vi insåg att det skulle vara kört att försöka fånga in trollungarna! Det är så ledsamt när man har otur med vädret, även vädergudarna behöver vi ha med oss för fångst i fällan.

Vi har tid till veterinären på tisdag och då ska 2 kissar hänga med och ibland får man bara inse att man får ta det man får i fällan :) så man har rätt antal med sig till veterinären :) det är det viktigaste.

Tiden går och magarna växer på mammorna och ja... ni vet...svårigheterna att missarna får ett hem är ett faktum! Vi sliter som galningar för att mota Olle i grind och jag hoppas att vi lyckas!

Våra fina missar ska alla få ett hem som är perfekt just för dem, med förstående människor som inser att de här missarna behöver lite extra tid för att bli riktiga tamisar, för visst blir de tama i rätt sällskap, så är det.

En kvinna ringde mig och frågade om Brunöra och Sköldis, om de fanns kvar till salu osv. Ja, de finns kvar... så kom nästa fråga... får vi dem om vi vill ha dem... och jag svarade ärligt... det vet vi efter hembesök, för så är det faktiskt. Det måste stämma 100 % och inte bara  90 eller 95 %. Visst kan det ta längre tid innan missarna får ett hem, men då får de ett hem som stämmer till 100 % !

De här missarna ska vara innekatter, eller ha en kattgård :) för de är värda att ha en världens trygghet! Tänk på att de är födda utomhus och jag tror inte att de längtar ut direkt, men det får tiden utvisa, koppelpromenader och kattgård eller innätad balkong fungerar ypperligt också :).

Katter som man flyttar går också tillbaka lite i sin utveckling och då får man börja om igen... muta och leka och försöka få ett nytt förtroende för nya människor. De är inga leksaker, de är små individer med egna känslor och tankar, det måste vi lära oss att ta hänsyn till! Alla missarna är precis lika viktiga, det får vi inte glömma bort. Det handlar inte bara om att hitta ett hem, vi ska hitta rätta hemmet!

Nu är det dags att gosa katt här
Ha en ljuvlig söndag

Här är Sköldis och Brunöras annons på blocket <3 sötflickorna! <3

Kram
Malin


8 kommentarer:

 1. Att ställa krav på att de ska vara innekatter trots kastrering begränsar antalet tänkbara mattar/hussar enligt min mening. Det får dock stå för er att ni då väljer bort mig som presumtiv kattägare. Jag anser att det kan katten själv avgöra, har själv en grannkatt som vägrar att gå ut efter att ha räddats från dödens käftar av en god granne. Mina egna katter tror dock att jag har svängdörrar i huset :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, visst är det så att man begränsar antalet mattar och hussar, men med de faror som lurar ute så kan det vara värt det :) Om katten vill gå ut så finns det ju möjlighet till koppelpromenader eller om man har innätad balkong om man så vill :)
   Det handlar bara om att hitta just den rätta ägaren för dessa missar :)

   Malin

   Radera
  2. Jag skulle aldrig släppa ut mina katter!!

   Lika lite som jag skulle släppa ut mina hundar (om jag hade några) att springa lösa ute o skita i folks trädgårdar, smita in genom öppna altandörrar och ligga o håra ner deras utemöbler. För att inte tala om jaga katter, bli påkörda av bilar eller plågade av elaka människor!

   Mina katter har två rastgårdar i direkt anslutning till huset med kattluckor i dörrarna så de kan gå ut och in som de vill. Bättre liv kan de inte ha!

   Radera
  3. Bettan <3 jag vet, helt otroliga rastgårdar, jag blev så imponerad <3

   Kram

   Radera
 2. Håller tassarna i kors på att ni lyckas få in några i fällan idag !
  Jag ska ut på promenad med min matte nu , vi ska tassa ut och se vad husse hittar på i garaget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus <3 Ha en god promenix och spana in husse noga :)
   Nosbuff

   Radera
 3. Vi tycker att du är fankattisk och visst är kissarna värda det bästa! Nosbuff

  SvaraRadera