Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

onsdag 18 april 2012

Busan är inne


Lilla Busan är inne, idag gick hon i fällan som M-H:s sambo har gjort åt oss. HURRA!
Vi åkte ut med fällan i släp, för den är stor må ni tro, stabil och perfekt för att lilla Busan skulle kunna komma in idag. Mycket riktigt... snabbt så var halva hon där och spanade och käkade torrisar som jag matade med, Peppe och den andra mindre killen var snabbt där och käkade mjukmat, makrill och tonfisk så det stod härliga till :) så vi väntade och väntade och till slut så gick lilla fröken in, tillsammans med de andra såklart. Hon slickade resterna från tonfisken i skålen och killarna som var mätta i magen gick snart ut och nappade torrisar som jag slängde utanför. Så äntligen kunde Bertil dra i snöret och då var hon fast! Underbart kan jag säga!

Imorgon kastreras hon och sedan får hon läka hos mig tills hon känns helt okej :) tillsammans med sina kända kompisar som också är här.

Välkommen in du lilla raring och vet ni... som alltid när spänningarna släpper så gråter jag glädjetårar! Jag är så glad över att lilla Busan får komma in i trygghet och slipper föda oönskade bebbar. Ni ska veta att dessa små töser verkligen är små, runt 2 kg, så en förlossning kan vara riktigt farligt för de här små. Inga bebbar kommer att födas och i nuläget är det prio att få in de sista som går kvar där!

Om man vill vara läkehem så måste det finnas att rum för dem i att läka, med lugn och ro.

4 eller 5 kissar kommer gå tillbaka, de skyggaste och de äldsta som alltid har levt där. Det blir alltså ett TNR och jag är stolt över att vi har den möjligheten att kunna släppa tillbaka. Jag vet många andra som inte kan göra det och som läget ser ut i verkligheten så är det inte säkert att dessa missar kommer att få ett hem, eller ens trivas inne.

Ja, imorgon är det en ny dag och i vi hoppas att fler missar kan komma in i helgen som är, eller till tisdag om vi får kastreringstider till dess. Håll tummarna för det!

Kram
Malin

8 kommentarer:

 1. Grattis! Men jag hoppas faktiskt att denna skönhet ska gilla att vara någons katt och få ett hem!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 2. Jag tror att lilla Busan kommer att trivas som katt i eget hem. Alla de mindre honorna har anpassat sig väldigt fort och framstegen sker varje dag. Lite segare är med grabbarna som är lite svår flörtade. Den lilla killen som flyttat in till oss är riktigt hemlig:) han bor i en flyttkartong och lämnar den ogärna, gillar kel sisådär men accepterar att man klappar men vill nog helst vi låter bli. Det kommer bli bra!! tyvärr har han inte fått något namn ännu, det är lite svårt att hitta rätt namn till en Bauhaus kartong :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. M-H, du glömde att berätta om framsteget som lilla missen gjort... han har legat i sängen, 2 gånger tillsammans med Kajsa Kavat och Wille, Kajsa till och med slickade honom på huvudet.
   Alla katter måste få ta tid!
   Underverk är att de är inne och slipper gå kvar där ute :) eller hur?

   //M

   Radera
 3. Härliga nyheter! Bra jobbat!

  Basco

  SvaraRadera
 4. Jättevacker! Lycka till med fortsatta infångningsförsök i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilla... i helgen blev det lugn och ro och i veckan tar vi nya tag med infångningsförsök igen! ;)

   Radera