Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

tisdag 31 maj 2011

Hur många är de?


En av bebisarna är himla nyfiken, eller de är nyfikna allesammans faktiskt, till och med mamma Vithaka (under) som håller koll på var jag är. Om jag kommer för nära så smiter de under rampen och slickar sig runt munnen, som nervösa och rädda missar gör. Lilla mamma Vithaka <3 hon är så duktig med sina små!


Mamma Vithaka håller span!



När jag smyger utanför häcken se ser de mig och håller span. Mamma Vithaka säger såklart till när det får räcka med fotografering, då buffar hon till sina bebbar för att de ska gå in i trygghet under rampen och in under huset.

Musse har skymtats också och det är klart, mamma Vithaka är nog i löp igen :( så de måste komma in så snabbt det bara går.

Jag chansar inte, de måste vara ute så länge att jag känner mig trygg att ingen bebbe går kvar där :( för det skulle vara hemskt och fruktansvärt!

Så... nya bilder kommer kanske ikväll... jag tror att vi åker en gång på dagen och en gång senare på kvällen för att kunna se ordentligt :).

Malin

torsdag 26 maj 2011

Här är vi!


Hallå, här är vi, nyfikna men samtidigt rädda småmissar. Vi har mammis med oss såklart, hon heter Vithaka <3 och hon är vår trygghet i den här världen.



Det kommer numera någon som ger oss god näringsriktig mat, KMR (välling) och RC babycat mjukmat, det är ju dyr mat, men gör sååååå gott i våra små magar.

Hon som plåtade oss gör hela tiden puss-ljud och det låter nästan som när vi tuttar på vår mamma, klart vi blev nyfikna och var tvungna att spana extra noga vem hon faktiskt var. Hon verkar ju så stor, men hon säger med mjuk stämma att hon är snäll och vill oss väl.



Mamma Vitnos blev också fotograferad såklart, hon är ju VÅR mamma, även om vi kanske är någon annans barn, så är hon vår mammis. Vid sidan av mamma sitter ett syskon.

Hon som låg på mage och gjorde pussljud undrar hur många vi är där under huset, men det tänker vi inte tala om, det får hon allt lista ut själv, fota oss mer! :)

Fotogena missar som man älskar och kommer att göra för alltid!

"Mina" hjärtegryn välkommen till världen!

onsdag 25 maj 2011

Vithaka har bebbar


Igår på dagen kom ett MMS från matarens son, med en bild på den här lille sötisen med text... nu har det kommit bebbar som visas upp, här är den största och sedan finns det 2 mindre.

Så... mamma Vithaka har kanske tagit hand om Trissans bebis (bebbar?) för det verkar vara 2 olika kullar där.

Mer info kommer så snart jag vet mer...

Kram
Malin

tisdag 24 maj 2011

Vithaka är synlig


Igår när vi laddade droptrapen och fällan så syntes lilla Vithaka till, mager och så vaksam på allt som inte är som vanligt!

Känslan säger mig att det är en hona och att hon har bebbar därute, finns det någon som kan öppna dörren för henne och bebisarna?

Om inte så får de stanna ute till dess att bebbarna är 12 veckor så vi kan sära på dem.

Om du kan, eller någon annan som du känner... kontakta oss via mail: ostgotakatterna@live.se inom det snaraste så vi får upprätta stödhemskontrakt och bra kontakt.

fredag 20 maj 2011

Klämburen är här :)

Vi har beställt en klämbur för att kunna checka av de missar som vi fångar in, så att det inte är digivande honor :`(

Imorgon gör vi försök med droptrapen och kanske även med fälla, vi får se.

Håll tummarna!

Malin

måndag 16 maj 2011

Största, finaste droptrapen av Mison :)

Mison snickrade ihop en jättefin, jättestor droptrap åt oss i Östgötakatterna. Hon såg dessutom till att leverera den själv också... puss på dig Mison!

Såhär ser den ut... snacka om STOR!



Okej för att Bertil inte är så stor han heller, men den här fällan är megastor :)

Tack snälla Mison!

Troligen så kommer klämburen idag så jag kan hämta ut den och sedan ska vi se till att börja använda både den och droptrapen, i kombination så kommer det bli jättebra!

Musse... komsi komsi... Nostippen och Fläcken... Matilda väntar på er och längtar efter er... ny fin soffa, en säng att vila ut i, god mat och sandlåda att göra ifrån er i.... komsi komsi :)

Malin

lördag 14 maj 2011

Grabbarna Vitnos & Muschie




Kärleken mellan stödmatte och Vitnos går inte att missta sig på, snacka om kärlek!


Skriver in dem som avflyttade missar då Vitnos igår flyttade till permanent hem och Muschie bor kvar på Djurhjälpen i Vaxholm! Tack för att ni tog emot pojkarna och ser till att det får ett alldeles eget hem.

Tänk... en egen soffa att sova i, en alldeles egen matte och eller husse, så underbart.

Sköt om er grabbarna, jag tänker mycket på er ska ni veta. En del av mitt hjärta följer med er, alltid!

Nosbuff
Malin

tisdag 10 maj 2011

Katt nummer 30 är inne - Trissan


Onsdagen den 4 maj gick katt nummer 30 in i fällan, hon blev döpt till Trissan. Det var inte den missen vi hade räknat med utan Musse, Nostippen eller Fläcken.

Då missen satt i fällan så blev jag med ens osäker, hon gick direkt i fällan, utan tveksamhet och även att jag försöker att dokumentera noga och följa missarna så mycket som jag bara kan så kan man aldrig bli 100% säker på att det blir rätt.

Vi bestämde, Bertil och jag, att vi åker till Valla Djursjukhus, då det var efter Jägarvallen hade stängt och då Valla hade jourtid. Vi åkte dit och fick ingen tid för Trissan utan vi fick hjälp av en djursjukvårdare att titta på Trissans tuttar att hon inte hade bebbar ute. Hon tittade och gjorde bedömningen att inga bebisar ute men däremot dräktig. Jag frågade flera gånger om hon var säker och det var hon, hon var ju själv uppfödare.

Vi åkte hem med Trissan och ringde dagen efter till Jägarvallen och beställde tid för kastrering av henne. Jag berättade för henne i receptionen när vi kom dit att vi hade fått en bedömning gjord av Valla kvällen innan och att Trissan var dräktig och skulle kastreras. Jag berättade också varför vi hade gjort den bedömningen: för att inga bebisar ska få bli kvar i kolonin utan sin mamma utan att om det hade visat sig att Trissan hade bebisar så hade vi naturligtvis släppt tillbaka henne! Vi dubbelkollade att de hade mitt telefonnummer om de skulle behöva kontakta mig.

Vi åkte därifrån och gjorde vår runda i kolonin och väntade på att Trissan skulle bli klar hos vet. När vi sedan kom för att hämta henne så berättade vår vet, i förbigående, att det hade visat sig att Trissan hade mjölk i tuttarna och att hon troligen hade bebisar kvar därute. Det var som jorden uppslukade oss och den maktlöshet och den sorgen och ilskan som jag kände då kan jag inte förklara eller beskriva.

Jag berättade att vi hade fått bedömning av Valla kvällen innan och vad som hade blivit sagt osv, men vad hjälpte det när olyckan ändå var framme!?

Vi åkte tillbaka med Trissan i transport och försökte få henne att locka på sina små men hon var mycket medtagen och trött efter operationen :(.

Vi åkte hem och lämnade henne och fick företaget där Noname fick sina bebisar att öppna bodar och hjälpte oss att leta efter bebisarna. Vi sökte och fick hjälp av Marie-Helene som kom tillsammans med sin hund Astrid som försökte att spåra upp bebisarna. Bertil letade hela natten och vi sökte dagen därpå och inga bebisar fann vi... sorgen, maktlösheten och tårarna... stackars mamma Trissan och stackars hennes bebisar som blev kvar därute.

Livet är grymt och fortfarande är jag så besviken att inte Valla lät oss träffa en veterinär! Det var bara "akuta" fall som fick tider och jag tycker absolut att det här var akut. Jag hade pengar så det kan inte vara det! Är det så att skygga katters status är så låg... var det därför de inte ville ge oss en tid?

Jag kommer aldrig mer att lita på någon förutom mig själv. Nu ska jag införskaffa mig en egen klämbur så att jag kan titta på tuttarna själv och utgå från det!

Sånt här får inte hända, men det händer tyvärr ändå.

Hur förlåter man sig själv? Förlåt Trissan och förlåt bebisarna!

Malin

söndag 8 maj 2011

Besök på Djurhjälpen Vaxholm 8/5

Jag träffade goda vänner och åkte till Djurhjälpen i Vaxholm där Muschie och Vitnos har installerat sig nu. De hade öppet hus och det var en mycket positiv känsla att få komma dit och hälsa på :)


När alla besökande gått fick Marianne och jag komma in och hälsa på Vitnos och att han kände igen sin stödhemsmatte gick inte att missta sig på. Vilken kärlek det är mellan den, det var så det blev svårt att fotografera nästan. Ljuvliga Vitnos som jag fick kela med och klappa på och han hade blivit så stor.



KÄRLEK!


Muschie hade lite kass mage så han var på isoleringen tillsammans med en annan kompis, så han hade sällskap i alla fall. Lille killen som har blivit så stor! Jag smekte honom lite mellan öronen och Marianne som känner honom mer klappade ordentligt såklart.


Så glad jag kände mig när vi åkte från katthemmet. Så bra de har det där missarna och vet ni... Vitnos var preliminärt bokad redan! Men vem kan motstå dessa skönheter? De är otroligt vackra och alla har de personlighet! Jag gillar deras stil och framför allt så gillar jag deras färger, kontrasten mellan vit och svart är så himla snygg. De är snygga både för hjärtat och för ögat!



Jag fick dessutom träffa Madde som jag hade känt i över 2 år nu, hon jobbar på katthemmet. Tack snälla Madde för att vi fick träffa gosekillarna och tack för att katthemmet är så fint. Vilket fint jobb ni gör på Djurhjälpen! Dit kommer jag absolut många fler gånger... om inte annat för att titta på alla vackra katter, de är så otroligt fina! Jag skulle vilja ha alla!

Mina goa vänner som gjorde min dag till en läkande dag med massor med kramar och med en respekt och kärlek som jag nästan kunde ta på. Jag känner mig fortfarande lycklig och glad över att den här resan blev en resa som läkte en stor del av såren.

Mison har dessutom byggt en STOR droptrap åt Östgötakatterna som vi snart ska sätta i arbete. Kommer bilderna på den, så ni får se. Vilken tjej va? Hon är helt otrolig den tjejen! Massa kramar och ett stort TACK Mison!

Kramar
Malin

lördag 7 maj 2011

Träff hos Sippo!

I Ljungsbro, utanför Linköping var det träff hos Bloggkatten Sippo, Tindra och husse Peter. Vi som kom och hälsade på var:

När vi kom så var en av klostermattarna ute och promenerade med Sippo, jag blev lite avundsjuk, men jag försökte att inte tala om det högt :) Fina Sippo, snygga Sippo, sköna Sippo! Att han sedan är svartvit gör ju honom världsnygg! Ni vet väl att alla missarna från Östgötakatternas koloni i Linköping är just svartvita va?

Sippo i egen hög person - för den katten har personlighet vill jag lova!


Husse Peter som var en superb värd också :) !

Astrid med man, hon bloggar för Södertälje katthem :) och bjöd dessutom på god lunch :) tack så väldans mycket <3

Klosterkatternas mattar, båda två. Mkt trevliga goa tjejer!

Christer, Max och Måns husse (missar från Östgötakatterna)
Tack Christer för att du tog med mig, det var guld värt kan jag lova!

En underbar dag i fint sällskap :)

Jag köpte dessutom Peters bok :) för ni vet väl att han har skrivit en bok... kolla länken, skynda, innan den tar slut! Rekommenderas stort!

Malin