Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

torsdag 30 september 2010

Newie


Igår när vi kom till kolonin var Newie där igen och satt och åt. Den här lille kissen behöver få ett stödhem, har ni något på lut? :)

Newie från annat håll.

Sötkissen behöver komma in! Någon som kan vara stödhem? Låta den lille komma in och få en trygg plats i tillvaron?

Om du kan så mejla oss :)

Malin

lördag 25 september 2010

Mamma Grynet och Ruff

Sötisarna är inne och det är skönt! Ruffs ögon ser fina ut och de äter som små elefanter :) de älskar blötmat och välling. Den lille snuttisen (Ruff) får man till och med klappa :) den är så himla liten och så tunn. Mamma Grynet vill inte dia den lille men den äter välling (KMR) med god aptit och så även kattungetorrisar.

I samma stödhem är även Buff och Tuff så de håller de håller varandra sällskap. Tuff är ju framåt och vill även ha välling av Ruff, så numera så får det bli fler skålar med välling :).

Kommer nog bilder på sötisarna i morgon.

Lilla Fläcken är i kolonin och gör som alltid, sätter sig på fönsterblecket och tittar in på mataren så han kommer ut med mat till henne. Det märks att det går snabbt för henne att gå tillbaka till som det var förut, hon är skyggare men inte helt förvildad. Mataren säger att hon går undan en liten bit men kommer tillbaka snabbt när maten ställts ner till henne.

Musse är också där men han drar på ett större område nu när det inte finns honor (okastrerade) kvar, han letar tjejer den där grabben! :)

Noname och Spökis är framme mycket på nätterna och leker. På morgonen när man kommer in så ligger alla bäddarna upp och ner och leksakerna ligger inne i filtarna. Sötnosarna!

Noname har sitt ställe på garderoben, där trivs hon med att ha koll på precis allt :)

Ha en fin helg alla

Malin

måndag 20 september 2010

Nr 23 & 24 är inne i värmen!

Mamma Grynet vid fällan

Våra planer gick inte som planerat, men hur ofta gör det det liksom? :)

Vi åkte skapligt idag för att försöka locka in Fläcken med goda räkor i fällorna, men så blev inte fallet.

Vi träffade på (nöddop) Grynet och hennes unge, eller först såg vi bara en liten unge med massor med kladd i ögonen och då stannade nästan hjärtat. En unge... vem var mamma? Strax hörde jag ett mjau och fram kom mamma Grynet och satte sig nära sin unge, som för att tala om "här är min bebis - rör inte".
Lille Ruff

Lille Ruff satt i solen, för den lilla (e) såg ut att frysa :( då blir man ju alldeles olycklig! Nu eller aldrig tänkte jag och hämtade håven och vips så var en lille (a) i en transport i värme i bilen och kvar gick mamma Grynet och ropade och ropade. Hon fångade till och med en mus för att locka fram sin unge, men ingen unge kom och hon letade och letade och ropade.... mitt hjärta gick nästan i bitar!

Laddade fällorna med gottis och kattmynta för att försöka att få henne att gå i den, men icke! Hon var hungrig, men fällan skulle hon inte gå i, inte en chans... vi väntade och väntade och mörkret började falla och vi tände lamporna för att kunna se :( men Grynet ville inte gå in.

Många tankar hinner fara fram på några timmar, vad skulle jag göra om inte mamma Grynet gick i fällan? Skulle jag släppa tillbaka bebis eller ta med den hem? Den lilla behöver ju sin mamma och dessutom skulle troligen inte mamma Grynet gå i fällan direkt heller, hon skulle troligen bli dräktig igen :( så himla olycklig jag kände mig!

Till slut: Mamma Grynet synade mig noga, gick ett varv runt första fällan och sedan ett varv till. Man håller andan vid de här tillfällena kan jag lova och till slut kände jag mig svimfärdig :) ANDAS... så det gjorde jag och DÅ, precis då bestämde sig Grynet för att gå in i fällan... äntligen!

Så himla skönt att kunna dra i snöret och veta att Ruff fick med sig sin mamma till stödhemmet.

Imorgon spanar vi av läget igen och håller tummarna för att om det finns bebisar kvar att de också kan håvas in i trygghet, just nu är de här raringarna i trygghet i alla fall, det är jag glad för!

Malin

söndag 19 september 2010

Helguppdatering....

Vi gjorde ett tappert försök i fredags att fånga in kissar, men ingen ville gå i fällan, tyvärr :(

Igår (lördag) när vi kom senare på kvällen såg vi både Musse och Fläcken, men inte på vanliga stället utan en bit därifrån, hum, man kan undra om de har hittat en bättre, mysiga ställe att sova på? Kanske kommer de tillbaka senare på natten? Det kanske finns mer möss att jaga på det nya stället, vem vet?

Vi vet att de äter på gamla stället i alla fall, för maten är alltid uppäten. Idag ska vi testa Fläckens motståndskraft mot räkor (som enligt Matilda är hennes favorit) så idag laddar vi två fällor med räkor och hoppas att lilla fröken vill gå in för att återigen komma in i värmen hos Matilda som väntar på henne!

Har sett på Johannas blogg att lilla blyga Semlan också börjar komma fram, men mest på natten då hon tror att Johanna sover :) Härligt! Det blir vi glada för!

Matilda har tyvärr inte sett Nostippen något så om någon bor nära Gottfridsberg har lust att hålla gluggarna öppna så kanske vi kan lokalisera henne så vi får ladda fälla även där! Även hon måste komma in innan det blir alldeles för kallt ute!

Svarta svansen har inte varit synlig något mer i Tannerfors, vilket gör mig så bedrövad. Vi har matat i 3 månader och har inte sett en skymt av henne! Någon har dessutom tröttnat på vårt matande, då matskålarna tas bort, så vi får hela tiden ställa dit nya. När ska vi ge upp hoppet? :(

Ha en god söndag... och du, du glömmer väl inte bort att göra din plikt?! Rösta!!!

/Malin

tisdag 14 september 2010

En nykomling i kolonin

Den här lilla missen kom smygandes och visst är missen lik både Musse och Spökis, så himla fin och så himla rädd!

Idag såg vi inga missar alls i kolonin, men maten är uppäten, frågan är bara vem/vilka som äter den. Fläcken har en egenhet som hon hade i kolonin, det är att hoppa upp på fönsterblecket och titta in i köket hos mataren, men han har inte sett någon kisse där.

Orolig blir jag alltid när det går några dagar och jag inte ser kissarna, men de är där, helt klart! Undrar bara när jag ska få syn på dem?

I helgen ska vi sitta nattvak för att kolla kissar och då får vi se hur många vi kan räkna till, inte så lätt då det är mörkt om kvällarna/nätterna nu, men vi försöker så får vi se vad det ger!

Kanske att mataren kan ha lampan tänd där de äter? Föra det på tal ska jag i alla fall göra! :)

Ikväll var det sol i Linköping och det var riktigt vackert, bara synd att inte kissarna var där för då hade jag kunnat njuta ännu mer av solnedgången. Det är vackert och inte så varmt längre. Tur att missarna har sina kojor, det är jag glad för, vi ser även att de nyttjas, för vi byter filtar ibland för att kolla om det är mer vitt än svart i hårväg :)

Nya bilder på Buff & Tuff kommer nog till helgen, de är allt lite mindre blyga nu, det är skönt!

/Malin

lördag 11 september 2010

Om veckan som gått

Varje dag åker vi till kolonin och matar och spanar över de kissar som är där. Vi har aningar om att det är fler kissar som är där än vad vi vet, vi ser ju inte alla tyvärr, för det räcker inte tiden till.

Att kissarna sedan är lika varandra (svart-vita) gör det ännu svårare för mataren att se skillnad på missarna där ute. Det är ju skygga missar så det går inte att komma dem så nära precis :(.

I flera dagar har vi tagit det mycket lugnt i kolonin, jag klantade mig när vi skulle håva in Fläcken och hon slet sig från mig, så nu är det nya tag som gäller. Massor med god mat och fjäsk så att hon vågar ännu en gång. Jag kände mig så olycklig för hon blev så himla rädd. Dagen efter var hon i kolonin och väntade på mat, så chansen att närma mig henne finns i alla fall kvar.

Förlåt älskade Fläcken att jag skrämde dig, jag ska gottgöra dig när du kommer in!

Buff & Tuff gör framsteg i stödhemmet :) de är nyfikna kissar som äter bra och går på lådan och leker med leksakerna. Jag tror att de gillar att vara inne faktiskt. De älskar att ligga i bäddarna som kommer från Marianne, tack snälla du, vilka fina bäddar!

Nonames bebisar, Vitnos Muschie och Sötnos har visat sig vara riktiga godingar också. Muschie och Vitnos är pojkar och vad stödhemmet tror så är Sötnos en liten tjej. Muschiehar börjat med en olat, att bita Sötnos i nacken och gå på henne (?) bakifrån, vilket är tidigt för en liten kattunge. Kan de bli könsmogna så tidigt och börja para sig så tidigt? Skulle vara riktigt illa om brorsan gjorde syrran med bebbar! Hemska tanke! Vad ska vi göra? Någon som har erfarenheter och kan hjälpa oss med råd? Ska man dela på dem så syrran får ett nytt stödhem, eller ska man kastrera tidigt? De borde vara ca 4½ månad, eller kanske till och med 4 månader i nuläget. Kan det vara ett dominansbeteende, eller är det parning på gång?

Noname bor ovanpå garderoben och Spökis har parkerat sig under sängen. De går på lådan och äter bra. Blötmat (Mjau) är absoluta favoriten :) Lax är mumma!

Det är samma mat som de får serverad i kolonin, Mjau blötfoder och RC kitten eller RC Sterilised, som alla kissarna får när de kommit in, förutom kattungarna som äter Babycat Instinctive 10 och Kitten torrisar.

Nalla är framme mycket och är en modig kisse i stödhemmet i Linköping, tyvärr har Semlan parkerat sig under sängen och gömmer sig så mycket hon bara kan :( men allt måste få ha sin tid, hon kommer fram till slut, ge inte upp Johanna! :)

Alice (f.d. Coffee) gör framsteg i permanenta hemmet i Sthlm, men allra helst på sena kvällar eller nätter, eller när matte har gått till jobbet. Hon är lite blyg men det kommer framsteg från henne med :)

Majsan (f.d. Bönan) fungerar jättebra med Murre, nya kompisen i permanenta hemmet. Hon är framme och leker och har party med den nya kompisen, underbart att få uppdateringar om missarna, det glädjer mig massor!

Ett stort tack till Maud som har varit stödhem åt dessa två sötnosar och jobbat med dem så de vågade till slut!

Max har varit till veterinären då han kaxar sig mot grannkatten som gav honom ett bett i benet. Nu är det medicinering som gäller och husse är så duktig och får i honom medicinen.

Jag är glad att få fortsätta följa alla kissarna i kolonin, för alla, var och en betyder så himla mycket för mig. Alla har en speciell plats i mitt hjärta! Det finns massor med plats till övers för fler kissar, men tiden räcker tyvärr inte till i nuläget.

En dag ska jag ta lite nya bilder på sötnosarna här hemma, men nu behöver de vila och ha det gott och landa här hemma. Ha tålamod ;) det kommer bilder!

Ha en fin helg
Malin

tisdag 7 september 2010

Här är hon, lilla Fläcken!



Här är lilla gumman och nu jobbar vi hårt för att få henne att gå in i fälla. Imorgon provar vi med transport istället. Hon är så tam att hon åt ur min hand idag och räkor var verkligen mumsigt! Den här lilla tjejen vet absolut vad en fälla är :) så hon går nog inte i den en gång till... så vi hoppas på transport och räkor eller så blir det håven (men det talar vi tyst om).

Kram från en trött men glad Malin

P.s. Newcat är tillbaka i kolonin (troligen hane) kan någon hjälpa mig att vara stödhem? Mejla mig i sådana fall: ostgotakatterna@live.se :)

måndag 6 september 2010

Fläcken (?) är synlig i kolonin :)

Idag laddade vi som vanligt fälla med god makrill och mjukmat och massor med kattmynta och sedan ställde vi fällan på auto, något som vi aldrig gör annars, men det var ju Musse som skulle fångas in och då får man ju inte synas, för då går han aldrig i fällan.

Vi väntade och väntade och till slut kom mörkret och kylan. Tur att det finns filtar att dra om sig med i bilen. Vi vill vara nära när fällan slår igen för att snabbt lägga över en filt så inte kissarna blir så rädda!

Vi gick ett varv, 2 varv och ännu fler varv för att kolla av var Musse höll hus idag. Klockan gick och till slut så skulle jag be mataren att tända utomhus så att vi såg något alls. Skulle spana av maten och fällan och då såg jag inte Musse, utan en annan välkänd liten misse, FLÄCKEN. Hon hade alltså hittat tillbaka till kolonin?! Snacka om lycka. Fram med mat och man såg att hon inte alls var så skygg som förut, hon lät mig komma nära så jag nästan kunde stryka henne över huvudet när hon åt. Inte alls det där misstänksamma utan mer lugn. Såg hennes fläck under hakan och det lilla vita på svanstippen... glädje och totala hjärnsläppet.


Bertil åkte och hämtade Matilda och strax innan de kom tillbaka så smet lilla Fläcken utom synhåll för mig. Men jag kände igen henne, det gick inte att ta miste, det var Fläcken! Vi gick och ropade en stund för att sedan inse, idag gick det inte! Matade och åkte därifrån.... men i morgon tar vi nya tag, med både Musse och Fläcken, för det är klart, båda ska in!

Såklart att Matilda ska ha tillbaka sin misse och nu väcks hoppet igen. Kanske att Nostippen och Svarta svansen också är där? Kanske, kanske, kanske! Mycket mat går det åt så det är helt klart fler missar än vad jag trodde!

Ska se om jag kan fota lilla Fläcken i morgon om hon vågar visa sig... hoppas, hoppas! För inte kan det vara en kopia av Fläcken väl? *funderar* Jaja, det får tiden utvisa, men då är de himla lika varandra.

Kram
Malin

lördag 4 september 2010

21 och 22 är inne :)

Tuff

Idag, äntligen, gav de upp och gick i fällan. Sötnosarna! Buff & Tuff är äntligen inne i trygghet :).

Buff

Tuff & Buff spanar noga!

De här små sötisarna var inte lätta kan jag säga, de brås på sina mödrar kan jag tro :). Tuff har gått ut och in i fällan länge, men lilla Buff vågade inte. Till slut så var det hårda nypor som gällde, lite, lite mat när vi matade för att de till slut skulle ge upp och gå in :). Inget roligt knep, men vad gör man när inget annat fungerar?!

Det var ett annat litet strul också, vi var tvungna att ta båda två på en gång, för annars kanske vi skulle behöva lämna en av ungarna och det klarar inte mitt hjärta av, så det var bara att vara envis som en åsna och vänta och vänta och vänta och till slut gav det resultat :) himmel så glad jag är.

Lilla Tuff var snabbast ur fällan och jag kan meddela att vi har en duktig klättrare :) H*n klättrade allra längst upp i vävtapeten och ner igen och sedan samma visa en gång till :).

Vi lämnade sötisarna ifred och lät dem utforska läget själva, i morgon har de förhoppningsvis landat lite och till och med sett sig omkring i det nya.

De har aldrig varit inomhus, förutom under huset där de bodde, så det kommer nog att vara konstigt att få en säng att sova i, med en Bumbisbädd som värmer kroppen, mat som serveras och leksaker och när tiden är mogen, kelas med. De här fina kissarna kommer att bli trygga, de behöver bara tid, tålamod och bli trygga!

Kram från en lycklig Malin


onsdag 1 september 2010

19 och 20 är inne

Spökis


Noname

Noname och Spökis gick i varsin fälla igår, äntligen! Det har varit en pärs att se dem där ute och de ville inte gå i fällan :(. Det har varit en kamp mot tiden kan jag säga, det syntes magar på både Noname och Spökis och risken fanns att de skulle lägga en ny kull med ungar där ute, hemska tanke.

Kissarna kom in och idag var de till veterinären för att kastreras, vaccineras och id-märkas + avmaskas och skabb-kollas. Ingen av katterna i kolonin har haft skabb, det är en himla tur :) skönt att slippa sådant elände! Båda kissarna var dräktiga så det blev abort i samband med kastrering. Ingen höjdare kan jag säga, men vad gör man när det är svårt att hitta stödhem som kan ta en dräktig, skygg hona :( det fanns inga alternativ, även om det gör ont i mamma-hjärtat!

En pärs var det i morse när vi skulle åka till veterinären. När jag kom ut i köket så låg Spökis mellan transporterna, hon hade lyckats ta sig ut, trots extra remmar, jösses... tänka, tänka och inte skrämma mer än nödvändigt! Hämtade håven och håvade in lilla gumman i transporten, så himla lätt och smidigt.


Hämtade kissarna kl 16.45 och innan dess iväg till kolonin för att mata och fixa och kolla av läget en snabbis, för idag kunde vi inte stanna kvar för att göra infångningsförsök, utan det får bli i morgon efter jobbet.


Imorgon satsar vi på Buff och Tuff och hoppas att de vill komma in!

Bönan och Coffee har blivit 08:or, Coffee bor hos Maggan som hade lilla Saga som insjuknade i FIP och hennes syster Solweig har tagit hand om Bönan! HURRA för permanenta hem. Tack för att ni tar hand om raringarna!

Marianne ställer upp som stödhem åt Nonames ungar (gulle-dej-Marianne!), som kanske är killar allesammans? HUM! Tur att de kan få andra namn, det är ju bara mina arbetsnamn, vi har ju faktiskt inte en aning om det är tjejer eller killar ju... förlåt mig kissarna om jag hela tiden tror fel... Tänker på Half-face som jag helt sonika bestämde att det var en tjej, så snopet att det var en Måns, fnissar, men det får vi stå ut med :)

Undrar just om det är en massa som jag har glömt? Jo, visst ja, redovisningen för augusti ligger här om du vill spana? Tack alla ni som skänker en slant eller handlar via tradera eller handarbetar och gör fina saker... NI är guld värda, glöm aldrig det!

Kram på er

Malin