Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 29 november 2009

Nytt besök i kolonin




Igår var jag och Bertil till kolonin och fotograferade lite grann och samtalade med mataren. Det har tillkommit en del nya katter, dock inga som vi själva såg, eller fick med på bild i alla fall. Nu är det 18 stycken som är och äter där ibland.

Den långhåriga ungen var framme och lilla Tippen också när vi mutade med Bilanx torrisar, det var gott tyckte de.

En del av kissarna kom ganska så nära och de håller koll på oss så vi inte kommer FÖR nära, för då springer de undan.

Mataren vill att vi omplacerar så många som möjligt och det är inte så lätt att göra i en handvändning, men vi ska göra vårt bästa för kissarna såklart!

Det känns i magen när man åker därifrån, helst skulle alla komma in direkt, men det saknas hem åt dem, så som det gör för så många andra missar där ute i kylan.

Det gör ont i hjärta och själ!

/Malin

söndag 22 november 2009

Besök i kolonin

Igår var jag och Bertil hos mataren för att överlämna mat och fotografera kissar igen. Det är inte lätt att fotografera dem, då de gärna ligger tillsammans, nära nära, för att behålla värmen!

Tror att en ny kisse har kommit dit, som jag inte har sett förut. Såhär ser den kissen ut i alla fall.



Den här långhåriga kissen har en del tovor i pälsen vid bakbenen som klumpat ihop sig, så den behöver verkligen kammas igenom :( det måste göra ont! Stackars kisse!

Den här lille krabaten döpte jag igår till Tippen. Den kom och tiggde mat och jag hade inte ens några torrisar med mig, de hade jag redan överlämnat till mataren :( nästa gång så ska jag ha hela fickorna fulla med godsaker. De kom så nära mig och var inte så rädda för vare sig mig eller kameran den här gången. Bra, för då kan man dokumentera bättre och lättare! Lille Tippen hade 2 syskon i samma ålder, men de syntes inte till igår, hoppas att de är kvar och inte har gått vilse!




Sammanlagt räknade vi till 11 kissar igår och vi såg även att en del av kissarna använder "kojorna" som vi har gjort till dem.

Nästa gång ska jag ta med lite mer filtar som kissarna ska få att ligga på.

/Malin

lördag 21 november 2009

För skygg för att leva? (Malins tankar och moral)

Vem kan bedöma vilken kisse som har rätt att leva eller inte? Vem besitter den förmågan att avgöra att just den här kissen inte har rätt till sitt liv?

Katten måste bedömas i vardaglig hemmiljö och få den chans som den har rätt till, tycker jag!

Jag som själv har en skyggis (som numera är mer eller mindre tam) vet att det går att få en skyggis tam och det krävs bara sunt förnuft, tid, tålamod och massor med kärlek!

I "vår" koloni finns det kissar som är blyga och de som är mer framåt, alla ska få en chans och kan inte bedömas i den miljö där de lever nu!

Vi strävar mot att ge kissarna ett permanent hem där de får utvecklas och bli de individer som de är ämnade att bli!

Har du rätten att leka gud?

Jag ger kissarna en chans, det är jag stolt över och jag har inte en enda sekund ångrat att Mamsen kom hem till mig. Hon fick en chans och hon lever tillsammans med mig och min familj på sina villkor. Hon är ljuvligt underbar och att få känna hennes päls under mina fingrar, att höra henne "kurra" njutandes av min beröring... då vet jag, hon trivs här med oss!




Jag kommer aldrig släppa mitt tänk på att katten har rätten att leva, för jag är inte gud! Är du?

Malin med hjärtat fullt med dunk för Mamsen och alla andra skyggisar därute!

tisdag 3 november 2009

Möte med veterinär

Ikväll ska vi på möte med den veterinär vi hoppas kunna samarbeta med. Vi har många punkter att ta upp, men framförallt hoppas vi på att vi kan få bra kostnadserbjudanden.
Håll tummarna för oss!

/Lina

måndag 2 november 2009

Bilder från igår

Som Maud har skrivit så var vi en sväng för att prata lite med mataren och fortsätta att fotografera kissarna, en del verkade nya för oss, så vi fortsätter med vårt dokumenterade för att få alla kissar på bild :) inte helt lätt när det är många kissar på en gång!

Här kommer "lite" bilder från gårdagen.




















En del av kissarna kom nära nära, då får man försöka att hålla andan och bara vänta tyst :)

/Malin

söndag 1 november 2009

Återigen Fotodags 2 Nov

Vi var till kolonin för att fota igen och förhoppningsvis få syn på de katter som inte var där förra gången. Samt att vi passade på att fylla på matarens förråd.
Vi hade även det andra huset vi byggt färdigt med oss till de små frusna missarna....hoppas nu de använder husen för det behöver dom så väl.

Vi såg ett par missar som inte var förra gången samt en katt som såg dräktig ut och rätt så långt gånget, tyvärr. Nu är jag novis på området men gissar på att så är fallet.
Var så roligt för flera av missarna kunde jag locka till mig med mat och de var bara ca ett par dm från mig...jag satt alldeles stilla..ni vet sådär så benen domnar o sticker *L* vilken glädje jag kände.
De är alla så otroligt söta...svarta/vita underbart tecknade, tre är semilånghår brun/svarta.
Tror dessa kan bli riktigt gosiga missar bara de får chansen....Och det ska vi göra vårt allra bästa för att ge dem.

//Maud